Waarom zijn handgemaakte producten zó belangrijk?

Waarom zijn handgemaakte producten zó belangrijk?

Wij selecteren onze producten op originaliteit, authenticiteit en onze voorkeur gaat uit naar handgemaakte producten. Handgemaakte producten hebben meer ziel en hebben een “sfeer” van passie om zich heen. Elk product is hierdoor uniek. De producten worden ambachtelijk met de hand gemaakt en ieder item heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken. Veel gebruikte natuurlijke materialen voor deze producten zijn hout, zeegras, schelpen of jute. Je maakt je huis uniek en bijzonder met deze woonaccessoires. Bovendien haal je een vleugje natuur in je huis. Door de neutrale kleuren die natuurlijk materialen bevatten, zijn de accessoires gemakkelijk te combineren met de rest van je interieur. Bovendien zorgen natuurlijke accessoires voor veel rust in je huis.

Fair Trade handel

Belangrijk is ook dat de items op een duurzame manier geproduceerd worden. Bij het zoeken naar de juiste leveranciers vinden wij het belangrijk dat ze rekening houden met Fair Trade handel met de lokale bevolking. Fair trade, of te wel eerlijke handel, is de handel met producenten in ontwikkelingslanden die eerlijke handelsvoorwaarden hanteren. Fair Trade duidt op het streven om bijvoorbeeld de lokale ambachtsmannen een prijs te geven die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten. Nogmaals, het doel van Fair trade is het eerlijk handelen en verhandelen van goederen. Een win-win situatie voor zowel de lokale ambachtsman als de verkoper en de koper.

Bij veel van onze producten draag je bij aan eerlijke prijzen en wij streven ernaar zoveel mogelijk duurzame producten aan te bieden. Hierbij steunen wij de lokale ambachtsmannen en jij kunt je laten inspireren door de handgemaakte producten. Zo haal je het mooiste uit je woon- en leefomgeving.

Tip: Neem een kijkje in onze webshop en maak kennis met onze vele handgemaakte items. Maak je interieur uniek! Daarnaast draag je bij aan Fair Trade handel en zorgen we samen voor eerlijke handel! ☺