Waar halen wij onze inspiratie vandaan?

Waar halen wij onze inspiratie vandaan?

Inspiratie is voor ons reizen, de wereld zien, ervaren hoe mensen elders op deze wereld in het leven staan. Leren over andere culturen, mensen ontmoeten en genieten van het heerlijke eten elders. Je komt erachter dat de wereld mooier is dan je ooit had kunnen bedenken. Tijdens onze reizen doen wij de meeste wooninspiratie op. Wij zijn ook in het buitenland altijd op zoek naar bijzondere, unieke en originele items. De inspiratie kun je opdoen in tropische of exotische oorden, maar ook dicht bij huis kun je geïnspireerd raken. Ambachtelijk gemaakte accessoires, waar onze voorkeur naar uit gaat, worden eigenlijk over de hele wereld gemaakt. Het is altijd leuk een authentiek item mee te nemen van je reis, zo blijft je herinnering aan je reis altijd bestaan.  Ook gaan wij altijd op zoek naar bijzondere accommodaties en restaurants. De inrichting en de sfeer zijn bepalend voor onze keuze. Wij houden van natuurlijke en origineel ingerichte locaties waar je je thuis voelt en je tot rust kan komen. Denk aan veel wit, bamboe, rotan, jute en hout. Deze sfeer willen wij ook graag thuis creëren. Wie wil er nu niet het hele jaar door een mediterrane sfeer in huis? 

Wij zijn gek op eilanden. Eilanden hebben iets unieks. Er staat altijd een heerlijk windje, de zee is overal te zien op het eiland en de sfeer is relaxed en ontspannen, de zogenaamde Island vibes. Rust, boho en Island vibes zijn voor ons de succesformule om geïnspireerd te raken!

Tropisch Bali

Een prachtig eiland zo’n 18 uur vliegen hiervandaan…je waant je in een compleet andere wereld. Mooie tempels, groene rijstvelden en heel veel hippe tentjes met een geweldig interieur.

De stijl die je in Bali veel ziet, is dat ze voornamelijk werken met natuurlijke materialen. Binnen en buiten lopen naadloos in elkaar over. Denk aan rotan, bamboe en katoen dat wordt toegepast in allerlei vormen. Van een stoel tot een spiegel en van sierkussens tot een lamp. Alles in neutrale en natuurlijke tinten. Maak het geheel af met planten en je hebt de Balinese woonstijl te pakken. Wonen als op Bali het kan. Met de items uit onze webshop, gemaakt van natuurlijke materialen, vaak met de hand, creëer je veel rust en het geeft een authentieke sfeer in je huis. Toen wij op Bali rondliepen konden we niet wachten een beetje eiland mee naar huis te nemen. Het vakantiegevoel meenemen naar huis, wie wil dat nu niet? Het is fijn om de reizen in je interieur te verwerken. Zo ben je toch een beetje in het buitenland. Geloof ons als het daardoor thuis elke dag een klein beetje als vakantie voelt.

Tip: Met kleine accessoires maak je al een nuanceverschil in je huis. Bijvoorbeeld met de kokusnoot waxinelichten. Een origineel en uniek item, handgemaakt in Bali en het geeft een fantastische sfeer door het mooie en speelse lichteffect. Niets is mooier het reisgevoel in huis te halen.

In onze volgende blog delen wij graag onze inspiraties en ervaringen over andere eilanden.